Komerční stanice R.SA zůstane v saském DAB+ pouze zkušebně

1. srpen 2017

Saská státní instituce pro soukromé vysílání a nová média (SLM) se bude obecně snažit poskytnout prostor v multiplexu pro další privátní hráče,“ konstatoval regulátor.

Komerční rozhlasová stanice R.SA bude nadále vysílat v saském veřejnoprávním multiplexu MDR pouze ve zkušebním režimu. Informoval o tom web Radio Wird Digital. Dohoda mezi R.SA a MDR neumožňuje přechod komerční stanice do ostrého režimu, tedy nepřetržitého vysílání. Veřejnoprávní vysílatel poskytuje pro zkušební účely část své kapacity po dohodě se saským regulátorem SLM.

„Projekt R.SA nepojede v nepřetržitém režimu, protože jde o využití přenosové kapacity MDR. Saská státní instituce pro soukromé vysílání a nová média (SLM) se bude obecně snažit poskytnout prostor v multiplexu pro další privátní hráče,“ konstatoval regulátor. Do budoucna není vyloučena ani možnost, že digitální síť by mohly financovat i některé komerční subjekty, pokud by měly o vysílání v této síti zájem. Multiplex MDR má velký přesah na území Čech a s anténou pro III. pásmo je ho možné zachytit i v některých částech Prahy.

autor: lukpo
Spustit audio