Konference INSPO přiblíží v sobotu digitální rozhlas nejen zrakově postiženým

3. duben 2018

Návštěvníci konference se budou moci osobně seznámit také s DAB+ přijímačem Noxon dRadio 1, který je určen zejména nevidomým uživatelům.

V sobotu 7. dubna se uskuteční v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě další ročník konference INSPO, které je zaměřená převážně na technologie pro osoby se specifickými potřebami a účastníci se mohou seznámit se širokou škálou kompenzačních pomůcek, aplikací, programů a projektů určených pro uživatele s nejrůznějším zdravotním postižením. Prostor zde tentokrát dostane i digitální rozhlas DAB+.

Na letošním již 18. ročníku představí společnost RTI cz, která je jedním ze tří operátorů digitálního rádia u nás, výhody DAB+ pro posluchače oproti analogovému vysílání. Součástí prezentace bude i předvedení prvního rozhlasového přijímače pro digitální rozhlas určený především pro nevidomé a zrakově postižené, který nese označení Noxon dRadio 1. Společnost RTI cz připravila pro tento přijímač kompletní češtinu a soubory budou k dispozici zdarma na internetových stránkách výrobce i dodavatelů.

autoři: lukpo , Roman Kropáček, RTI cz
Spustit audio