Konopí...?

21. květen 2014

Zákon, díky kterému si mohou pacienti koupit léčebné konopí, platí v České republice již více než rok. Kvůli problémům v takzvaném registru léčiv a technickým nedostatkům v systému elektronických předpisů, se však nemocní k těmto přírodním lékům zatím nedostanou.

Vědecké výzkumy prokazují, že marihuana může výrazně snížit příznaky vážných onemocnění, jako jsou rakovina, roztroušená skleróza, Alzheimer, Crohnova choroba, cukrovka, epilepsie, Touretův syndrom nebo AIDS.

Konopí je do značné míry prospěšné také lidem, které trápí atopický ekzém, lupénka, akné, opary nebo třeba menstruační bolesti.

V naší republice najdeme tisíce lidí, kteří již tajně konopí k léčbě využívají a další desetitisíce lidí, kterým by mohlo pomoci, jenže dotyční se k němu buď nemohou dostat, anebo o této možnosti vůbec nevědí. Na území České republiky může jeden člověk pěstovat nejvíc 3 rostliny. Řada lidí si vyrábí konopné masti doma...

Léčebné konopí. Lékovka s pěti gramy

Léčivé účinky konopí – to je téma vysílání Českého rozhlasu Olomouc ve čtvrtek 22. května 2014.

Jaké zkušenosti máte s konopnými léky vy? Na co používáte tento typ přírodních medikamentů? Napište nám na náš Facebook nebo na adresu studio@ol.rozhlas.cz.

autor: Kamila Ivanová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka