Čeští biatlonisté obsadili v Kontiolahti šesté místo ve smíšené štafetě i dvojicích

Tým českých biatlonistů ve složení Gabriela Koukalová a Ondřej Moravec obsadil ve štafetovém závodě smíšených dvojic v Kontiolahti šesté místo. Z vítězství v závodě Světového poháru se radovalo Rakousko, pro které první triumf v této disciplíně vybojovali Lisa Theresa Hauserová a Simon Eder.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Českou štafetu zahájila Gabriela Koukalová dvěma chybami na první střelecké položce. Při druhé střelbě však už debutantka ve sprintu smíšených dvojic nechybovala a předala štafetu Ondřeji Moravcovi na dvanáctém místě s odstupem 18 sekund na vedoucí Kazachstán.

Během svého prvního úseku Moravec potvrdil současnou formu, když minul jediný terč a díky rychlému běhu dotáhl český tým na průběžnou třetí příčku.

Vydobytou pozici však Koukalová neudržela, trápila se především při střelbě ve stoje, při níž udělala tři minely, a propadla se na sedmou pozici.

Někde až za rok, ve Finsku zvádli uspořádat biatlonový Světový pohár za dva měsíce

Číst článek

Moravec do závěrečného úseku vybíhal se ztrátou 32 sekund na Rakušany, za které finišoval Simon Eder. Při položce vleže sice český závodník jednou chyboval, ale při závěrečné střelbě už Moravec sestřelil všech pět terčů na první pokus a posunul se na šestou příčku.

V závěrečných metrech rodák z Ústí nad Orlicí tuto pozici udržel a vybojoval tak pro Česko historicky nejlepší výsledek v této disciplíně.

Z jasného prvenství se radovali Rakušané, kteří startovali ve složení Lisa Theresa Hauserová a Simon Eder. Stříbro v těsném dojezdu získali Američané před dotírajícími Němci.

Šesté místo obsadila také české smíšená štafeta ve složení Puskarčíková, Vítková, Šlesingr, Krčmář. Reprezentantům se znovu nedařilo moc na střelnici. Třináctkrát dobíjeli a dvakrát museli dokonce na trestné kolo.

Díky dobře zvládnutému běhu ale skončili šestí. Ztráta na vítěznou Francii, v jejíž sestavě chyběl Martin Fourcade, byla 1:22. Druzí skončili Němci i bez ženské hvězdy Laury Dahlmeierové. Třetí místo obsadila Ukrajina.

Závody SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):
Smíšená štafeta dvojic (6 km + 7,5 km):
1. Hauserová, Eder (Rak.) 31:35,1 (0 trest. okruh + 5 dobíjení­), 2. Dunkleeová, Bailey (USA) -32,8 (0+5), 3. Dahlmeierová, Rees (Něm.) -33,3 (0+6), 4. Chevalierová, Beatrix (Fr.) -36,5 (0+8), 5. Višněvská, Savickij (Kaz.) -47,8 (0+7), 6. Koukalová, Moravec (ČR) -51,1 (0+8) .

Smíšená štafeta (2x6+2x7,5 km):
1. Francie (Dorinová Habertová, Bescondová, Desthieux, Fillon Maillet) 1:11:34,5 (0+9), 2. Německo (Horchlerová, Hammerschmidtová, Doll, Peiffer) -11,0 (0+10), 3. Ukrajina (Varvynecová, Abramovová, Semenov, Pidrušnyj) -27,1 (0+6), 4. Rusko -47,8 (0+10), 5. Norsko -1:15,0 (3+8), 6. ČR (Puskarčíková, Ví­tková, Šlesingr, Krčmář) -1:22,4 (2+13) .
Konečné pořadí­ SP (po 5 závodech): 1. Německo 264, 2. Francie 257, 3. Rakousko 201, ...9. ČR 175 .

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme