Koukalová skončila ve sprintu druhá a udržela vedení ve Světovém poháru

Gabriela Koukalová dojela ve sprintu v německém Ruhpoldingu druhá se ztrátou dvaadvaceti sekund na první Finku Kaisu Mäkäräinenovou a udržela tak celkové vedení ve Světovém poháru. Třetí byla Němka Laura Dahlmeierová. Další česká reprezentantka Eva Puskarčíková skončila s jednou chybou na čtrnácté pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová vybojovala ve sprintu druhou příčku

Gabriela Koukalová vybojovala ve sprintu druhou příčku | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Finka Mäkäräinenová předvedla nejrychlejší běžecký výkon. „Kaisa když dá dvě nuly, tak poslední kolo letí v takové euforii, že ani nevnímá trať. Ta musela vyhrát,“ hodnotil skvělé vystoupení finské závodnice český trenér Zdeněk Vítek.

A s výkonem byla spokojená i druhá žena závodu. „Úžasné, jsem moc ráda, že to takhle vyšlo, jelikož jsem se necítila běžecky ve své kůži, jak jsem se zmáčkla ve štafetě. Bylo to hodně těžké, takže jsem ráda, že se mi povedlo zastřílet za nula, protože představa, že běžím o dva metry víc, tak to mě úplně zabíjelo,“ hodnotila závod v rozhovoru pro Českou televizi Koukalová.

Podruhé v sezoně skončila na druhé příčce. Tentokrát předvedla třetí nejrychlejší běžecký čas, při střelbě vsadila na jistotu a zvládla všechny terče. První střelba jí zabrala čtyřiatřicet vteřin a druhá o sekundu méně.

Koukalová: Cítím se jako po pěti pivech. A Davidová je skvělá, ještě o ní uslyšíme

Číst článek

„Opět velice zdařilý závod od Gábiny. Na stojce si na poslední ránu malinko počkala, potřeboval se srovnat. Na trati výborná, paráda. Myslím, že zdařilé vystoupení, hodně sil jí sebrala štafeta, kde se hodně vydala, ale dneska to zvládla,“ uvedl pro Českou televizi Vítek.

Závod se povedl i Evě Puskarčíkové, která zaznamenala čtrnáctou pozici, a to i s jednou chybou. „Jednička vleže z toho jsem trošku zklamaná, radši bych kdyby to bylo vestoje, mrzí mě to,“ uvedla Puskarčíková s tím, že dnes byl závod těžší a podle sněhových podmínek pomalejší. Nicméně její první střelba byla vůbec nejrychlejší ze všech – jednadvacet sekund.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kam se vytratila pověstná roztržitost Gabriely Koukalové?

„Perfektní, ta měla nejrychlejší střelbu ze všech. Běh myslím, že na dnešní podmínky slušný,“ hodnotil Vítek vystoupení Evy Puskarčíkové. Jednadvacátá byla se dvěma chybami Veronika Vítková. Markéta Davidová jednou minula terč vleže, skončila osmadvacátá a dosáhla na první body v kariéře. Pátou nejrychlejší střelkyní byla Lucie Charvátová, která ale dohromady třikrát minula a obsadila 42. místo.

Mimochodem, také jste zaregistrovali, že se vytratila pověstná roztržitost Gabriely Koukalové? Na start chodí v čas, lyže ani hole nezapomíná. Až v cíli sprintu prozradila, co jí k lepšímu soustředění a vlastě i výsledkům pomáhá - jsou to prášky na paměť.

„Já to testuju. Ona babička to všechno nedojedla, tak jsem si to od ní vzala. Věřím, že mi to třeba pomůže k tomu, abych se rozpomněla jít na ten start včas, nebo s předstihem,“ vyprávěla s úsměvem a dodala, že to myslí naprosto vážně.

Závod SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Ženy - sprint (7,5 km):
1. Mäkäräinenová (Fin.) 20:51,8 min. (0 trest. okruhů), 2. Koukalová (ČR) -22,0 (0), 3. Dahlmeierová (Něm.) -30,1 (0), 4. Dorinová-Habertová (Fr.) -48,6 (1), 5. Wiererová (It.) -57,7 (0), 6. Hildebrandová (Něm.) -59,8 (0), 7. Oebergová (Švéd.) -1:18,8 (0), 8. Višněvská (Kaz.) -1:20,3 (1), 9. Bescondová (Fr.) -1:25,4 (0), 10. Gwizdonová (Pol.) -1:26,6 (0), ...14. Puskarčíková -1:35,0 (1), 21. Vítková -1:56,3 (2), 28. Davidová -2:05,7 (1), 42. Charvátová (všechny ČR) -2:34,3.
Průběžné pořadí SP (po 12 z 26 závodů): 1. Koukalová 533, 2. Dahlmeierová 512, 3. Mäkäräinenová 508, 4. Dorinová-Habertová 469, 5. Wiererová 396, 6. Hildebrandová 343, ...9. Puskarčíková 307, 21. Vítková 197, 50. Charvátová 52, 71. Davidová 13.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme