Koukalová vybojovala ve stíhačce stříbro. Puskarčíková skončila šestá

Gabriela Koukalová vybojovala stříbrnou medaili ve stíhacím závodě Světového poháru v německém Ruhpoldingu a dál vede pořadí Světového poháru. Další česká závodnice Eva Puskarčíková skončila na šesté pozici. Stejně jako sprint ovládla stíhačku Finka Kaisa Mäkäräinenová. Třetí příčku obsadila Marie Dorinová Habertová z Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová při střelbě

Gabriela Koukalová při střelbě | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Hned po první střelbě musela sice Gabriela Koukalová na dvě trestná kola, nicméně stále se držela na předních příčkách spolu s dalšími favoritkami. Chybovala totiž i Laura Dahlmeierová, která startovala ze třetí pozice.

Před třetí položkou figurovala Koukalová na pátém místě, ale závodnice před ní chybovaly. Česká reprezentantka však vyčistila všechny terče a od té doby už držela druhou pozici až do cíle před Francouzkou Dorinovou Habertovou. Ta ztratila nějaký čas i pádem hned v úvodu závodu a navíc běžela o jedno trestné kolo navíc. Koukalová vystoupala na stupně vítězů pošesté v řadě.

Radši se ptejte, hledal Krčmář po bronzu ze stíhačky slova. Slavit nestihne, přesouvá se do Anterselvy

Číst článek

Závod zvládla parádně i Eva Puskarčíková, která měla celkově druhou nejrychlejší střelbu a s jednou chybou obsadila šesté místo. „Za výsledek jsem strašně ráda, je to třetí závodní den, takže ten sníh ani nebyl moc rychlý, bylo to náročně,“ hodnotila v rozhovoru pro Českou televizi Eva Puskarčíková.

A co říkal na střelecké položky Evy Puskarčíkové trenér Ondřej Rybář? „Nás to ani neudivuje, ale ohromně těší, je to radost se dívat, když jí to sedne. Hlavně v tak kontaktních závodech je rázem vidět, jak jí to pomůže, ona na rychlosti zapracovala asi nejvíc.“

Finka Mäkäräinenová udržela vedoucí pozici od startu do cíle i díky přesné střelbě, kdy chybovala pouze jednou na třetí položce ve stoje. Díky výhře se Finka posunula na druhé místo SP za Koukalovou.

Šestnácté místo obsadila Veronika Vítková se třemi chybami a polepšila si tak o pět míst. Lucie Charvátová skončila na šestačtyřicáté pozici se sedmi trestnými koly a Markéta Davidová o dvě místa za ní se šesti chybami.

Světový pohár pokračuje příští týden v italské Anterselvě.

Výsledky SP v biatlonu v Ruhpoldingu
Ženy - stíhací závod (10 km):
1. Mäkäräinenová (Fin.) 30:58,0 (1), 2. Koukalová (ČR) -1:00,9 (2), 3. Dorinová Habertová (Fr.) -1:23,1 (3), 4. Dahlmeierová (Něm.) -1:32,7 (4), 5. Öbergová (Švéd.) -1:39,4 (1), 6. Puskarčíková (ČR) -1:49,9 (1), 7. Wiererová (It.) -1:50,9 (2), 8. Chevalierová (Fr.) -1:51,5 (1), 9. Olsbuová (Nor.) -1:59,8 (1), 10. Vittozziová (It.) -2:04,6 (0), ...16. Vítková -2:25,9 (3), 46. Charvátová -5:14,5 (7), 48. Davidová (všechny ČR) -5:27,4 (6).
Průběžné pořadí SP (po 13 z 26 závodů): 1. Koukalová 587, 2. Mäkäräinenová 568, 3. Dahlmeierová 555, 4. Dorinová Habertová 517, 5. Wiererová 432, 6. Hildebrandová (Něm.) 366, ...8. Puskarčíková 345, 21. Vítková 222, 51. Charvátová 52, 73. Davidová 13.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme