Koukalová zahrnula do přípravy i smažák a chipsy. Mám z nich lepší náladu, říká

Čeští biatlonisté se v Hochfilzenu připravují na druhý vrchol letošní sezony. Bude jím mistrovství světa, které v rakouském středisku startuje ve čtvrtek smíšenou štafetou. Každý reprezentant se chystá po svém. Gabriela Koukalová si například neodpustí během volna pokrmy, jež většinou do jídelníčku sportovce nepatří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jídelníček Gabriely Koukalové nepatří mezi ukázkové

Jídelníček Gabriely Koukalové nepatří mezi ukázkové | Foto: Instagramový profil Gabriely Koukalové

Gabriela Koukalová se v Hochfilzenu připravuje na mistrovství světa. V přestávkách mezi tréninky si však dopřeje pokrmy, které byste v ukázkovém jídelníčku biatlonistů hledali marně. Před vrcholnou akcí sezony chce být totiž v dobré náladě. „Třeba smažák si klidně dám. Věřím, že mi dá daleko víc než něco, co je sice zdravé, ale tolik mi nechutná,“ uvedla sedmadvacetiletá biatlonistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Gabriela Koukalová a šéftrenér Ondřej Rybář před MS v Hochfilzenu

Druhá žena pořadí Světového poháru patří do desetičlenné sestavy, kterou reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář pro mistrovství světa nominoval. Biatlonisté se pokusí získat alespoň jeden cenný kov, což se jim na minulém šampionátu v norském Oslu nepodařilo.

Na české závodníky však nečeká lehký úkol, což potvrzuje sama Koukalová. „Je až s podivem, jak na mistrovství světa všichni přicestují ve skvělé formě,“ řekla rodačka z Jablonce nad Nisou, která jako jediná z ženského výběru Ondřeje Rybáře vybojovala medaili na předloňském šampionátu ve finském Kontiolahti.

Šéftrenér české reprezentace doplnil původně osmičlennou sestavu pro Hochfilzen Tomášem Krupčíkem a Jessicou Jislovou. Rybář věří, že jeho svěřenci jsou na druhý vrchol sezony připraveni. „První vrchol jsme měli v Novém Městě, kde se nám poměrně dařilo, takže bychom z druhého neměli být tak stresovaní.“

Mistrovství světa se do rakouského Hochfilzenu vrací po dvanácti letech, kdy zde český biatlon slavil úspěch. Roman Dostál se stal vítězem individuálního závodu na dvacet kilometrů. Jedná se dosud o jedinou mužskou zlatou medaili z mistrovství světa, kterou Češi získali.

David Nyč, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme