Koupalištím v kraji se díky teplotním rekordům zvýšily tržby. Některým i dvojnásobně

5. září 2015

Až dvojnásobné zvýšení tržeb oproti loňskému roku hlásí řada koupališť v Olomouckém kraji. Díky tropickým teplotám se přišlo ochladit mnohem více lidí. Na některých plovárnách dokonce padl teplotní rekord vody.

„Tak strávili jsme den i na bazéně a jinak prostě u vody. Tak jednou, dvakrát za víkend,“ odpovídá osmnáctiletá Alena, jak si užívala tropické prázdninové dny. Kromě koupališť v Olomouckém kraji vyzkoušela i plovárny v jiných částech republiky. A kde se jí líbilo nejvíc? „Na jižní Moravě, na Mušově," říká.

Zchladit se šla v extrémních vedrech na místní koupaliště a bazény i patnáctiletá Karolína: „Občas jsem chodila k bazénu koupat se, povídat si a tak. Asi tak třikrát za měsíc."

Dvojnásobný počet návštěvníků za uplynulou sezonu hlásí například olomoucký plavecký stadion.

„Navštívilo nás přes 40 000 lidí, což bych řekla, je dost vysoké číslo. V porovnání s loňskem je to téměř dvojnásobek," říká ředitelka stadionu Margareta Rapa-Katbeh.

„V měsíci červnu a v červenci byl otevřený ještě krytý bazén, takže lidé mohli využít venkovní i krytý bazén v areálu," dodává.

Do letního koupaliště už se nedostanete. Po rozsáhlé rekonstrukci ale otevírá stadion krytou část bazénu.

„Počasí nám nepřeje, otevíráme krytý bazén, takže je čas zakonzervovat venkovní bazén. Krytý bazén otevíráme o den dřív, než jsme plánovali, to znamená, že v neděli už bude zpřístupněn veřejnosti," říká ředitelka stadionu.

Sedmiletý rekord v návštěvnosti zaznamenalo koupaliště ve Šternberku. Tady dokonce naměřili teplotní rekord vody, a to 28,3 stupňů Celsia.

A dařilo se i v Přerově. Na koupališti v místní části Pěnčice překonali tržby oproti loňskému roku dvojnásobně. Areálem za den prošlo až 13 a půl tisíce návštěvníků.

autor: Filip Titlbach
Spustit audio