Krádeží v chatách ubývá. Lidé se podle policie před zloději lépe chrání

Vykradených chat a chalup v Česku ubývá. Podle policejních statistik 'navštívili' zloději v prvních sedmi měsících letošního roku asi 1300 rekreačních objektů. Ve stejném období vloni přitom policisté řešili skoro 1700 krádeží v chatách a chalupách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté kontrolují chatovou osadu u Kácova na Kutnohorsku

Policisté kontrolují chatovou osadu u Kácova na Kutnohorsku | Foto: Michal Trnka

Krádeží ubývá i proto, že policisté v chatových osadách častěji hlídkují. Podle policejní mluvčí Markéty Janovské jsou majitelé chat také opatrnější.

„Chatařům a chalupářům policisté doporučují, aby si své objekty kvalitněji zabezpečili, čehož chataři a chalupáři dbají.“

Za poklesem počtu vloupání do rekreačních objektů jsou ale i další důvody. „Je to jak změna ekonomické situace, tak například změna evidence při výkupu barevných kovů,“ doplňuje Janovská.

Na tom, že chataři nepodceňují zabezpečení, se shodují i pojišťovny. „Je to také spojené s tím, že většina chat a chalup je v poslední době renovována,“ vysvětluje mluvčí jedné z pojišťoven Jakub Koutek.

Podle zkušeností pojišťoven lidé také už příliš často nenechávají v chatách a chalupách cenné předměty. To může zloděje od krádeží odradit.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme