Kraj už našel dopravce, kteří na Kladensku převezmou autobusové linky 323 a 620

6. září 2017

Zhruba 80 spojů na linkách Praha, Nádraží Veleslavín – Koleč, zámek a Kladno – Kralupy nad Vltavou budou od čtvrtka zajišťovat čtyři noví dopravci. Původní provozovatel autobusové dopravy na zmiňovaných trasách ČSAD MHD Kladno se dvou linek vzdal, protože mu chybí řidiči. V posledních dnech kvůli tomu na Kladensku nevypravil víc než 300 spojů.

Vybrané společnosti budou na uvedených linkách zajišťovat dopravu v rámci krizového plánu do doby řádného licenčního řízení. Podle zástupce ředitele pro dopravu IDSK Martina Jareše nebylo hledání jednoduché.

„Zejména na velmi specifické trase linky 323 jsme hledali dopravce s nižšími autobusy, protože v Zákolanech stojí most, který má omezenou podjezdnou výšku. Tuto podmínku splňují zatím jen autobusy některých dopravců, proto budeme muset ještě tuto situaci dořešit. Lidé se budou také muset připravit na to, že některé autobusy nebudou plně technicky vybaveny odbavovacími a informačními systémy, za což se omlouváme. Hlavní prioritou pro nás je, aby se lidé dostali tam, kam potřebují," řekl.

Část Kladenska se 26. září připojila do systému Pražské integrované dopravy. Na přání obyvatel objednal Středočeský kraj více spojů tak, aby se lidem lépe cestovalo a při jízdě do centra hlavního města mohli jet na jednu jízdenku a navíc ušetřit.

ČSAD MHD Kladno ale změnu podle vedení kraje nezvládlo a kvůli nedostatku řidičů docházelo na různých linkách k výpadkům desítek spojů. Firmě za to od kraje hrozí pokuta v řadu statisíců korun.

autor: redakce
Spustit audio