Krasobruslař Březina skončil na MS devátý, vyhrál Fernández

Český krasobruslař Michal Březina se díky opatrnější volné jízdě posunul na mistrovství světa na devátou příčku. Titul na šampionátu v Bostonu obhájil Španěl Javier Fernández, který přeskočil chybujícího olympijského vítěze Juzurua Hanjua z Japonska. Bronz při debutu na MS získal Číňan Ťin Po-jang.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titul na MS v krasobruslení v Bostonu obhájil Španěl Javier Fernández

Titul na MS v krasobruslení v Bostonu obhájil Španěl Javier Fernández | Zdroj: Reuters

Březina měl tentokrát ve volné jízdě naplánovaný pouze jeden čtverný skok místo tří, které chtěl zařazovat až do nevydařeného mistrovství Evropy. Čtverný salchow opět skončil pádem, ale český krasobruslař se tím nenechal rozhodit a předvedl solidní výkon bez dalších hrubých chyb.

Ve srovnání s krátkým programem se polepšil o dvě příčky a zaznamenal na MS nejlepší výsledek od roku 2012, kdy byl šestý.

Jako první z favoritů nastoupil k volné jízdě suverénní vítěz krátkého programu Hanju. Olympijského šampiona ale zradil čtverný salchow, při prvním se dotkl rukou ledu, při druhém dokonce spadl. Když se k tomu přidala další zakolísání, znamenalo to šanci pro ostatní.

Evropský šampion Fernández se jí chopil ve velkém stylu. Odskákal všechno včetně tří čtverných skoků a dvou trojitých axelů a získal absolutní známku 10 v průměru od všech rozhodčích za choreografii a interpretaci programu na hudbu Franka Sinatry. Hanjuův dvanáctibodový náskok se rázem rozplynul.

Fernández díky osobnímu rekordu 314,93 bodu svého kolegu z tréninkové stáje Briana Orsera porazil bezmála o dvacet bodů.

Čtyři čtverné skoky včetně lutzu, který na rozdíl od krátkého programu neměl čistý výjezd, vynesly k překvapivému bronzu osmnáctiletého Číňana Ťin Po-janga. Po stříbru na mistrovství čtyř kontinentů tak ve své první seniorské sezoně získal další cenný kov.

Mistrovství světa v krasobruslení v Bostonu:
Muži - konečné pořadí: 1. Fernández (Šp.) 314,93, 2. Hanju (Jap.) 295,17, 3. Ťin Po-jang (Čína) 270,99, 4. Koljada (Rus.) 267,97, 5. Chan (Kan.) 266,75, 6. Rippon (USA) 264,44, ...9. Březina (ČR) 237,99.

- Český krasobruslař Michal Březina se díky opatrnější volné jízdě posunul na mistrovství světa na devátou příčku | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme