Kristýna Plíšková slaví v Taškentu životní postup do finále turnaje WTA. Kvitová bude hrát finále ve Wu-chanu

Tenistka Kristýna Plíšková si v Taškentu poprvé v kariéře zahraje finále na okruhu WTA. Česká hráčka v pátečním semifinále zdolala Katerynu Kozlovovou z Ukrajiny ve dvou setech. Ve finále dvojče české tenisové jedničky Karolíny Plíškové mohlo narazit na krajanku Denisu Allertovou. Ta se však do finále neprobojovala, když v semifinále nestačila na Japonku Nao Hibinovou. Na turnaji v čínském Wu-chanu si finále zahraje Petra Kvitová, která ve dvou setech porazila Rumunku Halepovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kristýna Plíšková

Tenistka Kristýna Plíšková | Foto: CC BY-SA 2.0

Zápas mezi stou hráčkou světa Kristýnou Plíškovou a o dvě příčky výše postavenou Kozlovovou začal velmi vyrovnaným setem, který musel rozhodnout až tie-break.

První sadu pro sebe za necelou hodinu nakonec získala Plíšková, která se po celou dobu zkrácené hry mohla opřít o svůj servis, zatímco Kozlovová v tomto ohledu třikrát selhala.

To druhý set byl již zcela v režii české hráčky poté, co v něm nedala Ukrajince příliš šancí a získala ho v poměru 6:0.

Zápas tak skončil vítězstvím Plíškové, která si poprvé v životě zahraje o turnajový titul na okruhu WTA. Před turnajem v uzbeckém Taškentu přitom jejím kariérním maximem bylo osmifinále.

V Uzbekistánu mohlo dojít na finále s dvojnásobnou českou účastí. Denisa Allertová si však finále nakonec nezahraje, protože v semifinálovém duelu podlehla ve dvou setech 2:6 a 3:6 Japonce Nao Hibinové.

Kvitová za necelých 70 minut přejela Halepovou

Vedle Kristýny Plíškové si v pátek finále na turnaji okruhu WTA zajistila i Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si ve dvou setech 6:1 a 6:2 jasně poradila se Simonou Halepovou, kterou porazila poprvé v kariéře.

Ve finále se Kvitová, která na cestě do finále vyřadila i světovou jedničku, Němku Kerberovou, utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme