Křižovatka na náměstí Hrdinů je opravená. Další úseky tramvajové trati opraví Olomouc příští rok

7. září 2017

Olomouc dokončila opravu vytížené křižovatky na náměstí Hrdinů nedaleko centra města. Řidičům tak končí několikaměsíční uzavírky. Další rekonstrukce tramvajové trati radnice plánuje v příštím roce.

„Jsou tu topné tyče, které nahřívají, mírně temperují ten prostor, aby nedošlo k zamrznutí,“ vysvětluje Hynek Schilberger ze stavební firmy a ukazuje novou tramvajovou výhybku, která má vlastní ohřívání. Takových výhybek je na opraveném náměstí Hrdinů pět.

Technické řešení náměstí je podle primátora Antonína Staňka z ČSSD jedno z nejsložitějších v celé republice: „Je to klíčová křižovatka z hlediska obslužnosti provozovny a depa Dopravního podniku města Olomouce. A je to také jedna z nejsložitějších křižovatek, protože je nad ní složitý závěs s křížením.“

„Dočkat oprav by se měla tramvajová trať u okresního soudu, v Brněnské ulici, na třídě Míru a v Palackého ulici. Kromě toho na některých místech projde opravami také trakční zařízení,“ uvedla mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Do konce tohoto roku už by řidiče na olomouckých ulicích neměly překvapit žádné výraznější komplikace. „Co se týká úplných uzavírek, tak je to pouze silnice v Hamerské ulici, kde uzavírka pokračuje až do 30. listopadu. A pak už jsou to jen částečné uzavírky, které neznamenají velké omezení provozu, jen zúžení vozovek,“ dodává mluvčí.

Na začátku listopadu podle ní město zruší také kompletní uzavírku třídy 1. máje.

autor: tas
Spustit audio