Kupa novinek z pražské zoo

2. listopad 2012

Pražská zoo se hlásí se svojí pravidelnou dávkou novinek. V prvním listopadovém týdnu je jich bezpočet.

- U páru chřestýšů kostkovaných v Pavilonu kočkovitých šelem a terárií probíhají námluvy. Návštěvníci mohou být nejen svědky toho, jak samec dokazuje partnerce svou pozornost, ale dokonce pozorovat samotné páření.

- K transportu se připravuje samice pelikána bílého, která se v naší zoo vylíhla letos na jaře. Zanedlouho odejde do Anglie jako dar pro královnu Alžbětu II.

- Do zázemí zoo dorazili dva mladí zoborožci rýhozobí. Zoo Praha tak uceluje výjimečnou kolekci těchto ptáků, v jejichž chovu patří k elitě.

- Tuto neděli ve 14:00 se ve výběhu gepardů uskuteční slavnostní odhalení děl akademického sochaře prof. Michala Gabriela. Třináct soch z bronzu nese název Pastevci gepardů. Hudebního doprovodu se ujme jazzman Jiří Stivín. Pastýři gepardů nejsou první spoluprácí Michala Gabriela se Zoo Praha; profesor Gabriel je jedním ze tří výtvarných umělců, kteří vytvořili podobu umělého pralesa v pavilonu Indonéská džungle.

- Ve středu 7. 11. ve 14.00 hodin představíme v předpremiéře unikátní dokument Gastonova cesta o příběhu lachtaního samce Gastona a jeho následovnících. Promítání dokumentu se uskuteční ve Vzdělávacím centru Zoo Praha.

- Ve čtvrtek 8. 11. proběhne vernisáž výstavy Shanti: Tvůrčí retrospektiva v galerii Sovovy mlýny. Vernisáže se mezi jinými zúčastní také uznávaný malíř Jakub Špaňhel.

- Pražská zoo připravila pro veřejnost cyklus Přednášek ze zákulisí zoo. Konat se budou každé listopadové úterý od 17.00 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha.

autor: Zoo Praha
Spustit audio