Kvartáni z Gymnázia J.S.Machara předvedli budoucím studentům i chemické pokusy

7. prosinec 2016

Střední školy v těchto dnech zvou své k návštěvě zájemce o studium. Snaží se nalákat co nejvíc žáků, aby si k nim v březnu podali přihlášky. Například na Gymnáziu J.S.Machara v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi byl Den otevřených dveří dnes.

Své možné budoucí spolužáky vítali ve škole studenti kvarty. Kluci v bílých košilích a děvčata v sukních a halenkách, všichni s cedulkami na krku se tak změnili na průvodce po své škole. A připravili si taky různé ukázky výuky.

„Chtěl bych studovat gympl a pak asi práva,“ prozradil své plány zatím ještě žák základní školy Ondřej Bendl, který na Den otevřených dveří přišel. „Syn se rozhodoval mezi školami v Mladé Boleslavi a tady v Brandýse. Z internetových stránek nebo z brožurek nepoznáme, jak se žáci ve škole cítí. Tady se jich na to můžeme přímo zeptat a to je podle mne mnohem důležitější. Atmosféra tu na nás velmi dobře zapůsobila,“ dodal Ondrův otec Karel.

Zájemci o studium mohli absolvovat i ukázkové hodiny nebo nahlédnout do výtvarného ateliéru. „Studenti předváděli mimo jiné fyzikální a chemické pokusy, vyráběli například zmrzlinu z dusíku, mají tu roboty, které si sami naprogramovali, “ doplnila zástupkyně ředitelky školy Hana Vedralová.

Gymnázium J.S.Machara v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi přijímá každý rok 30 dětí do primy a 30 dětí do prvního ročníku.

Den otevřených dveří na Gymnáziu J.S.Machara
Den otevřených dveří na Gymnáziu J.S.Machara
Spustit audio