Kvitová je ve finále Elite Trophy. Číňanku Čang Šuaj vyřadila ve dvou setech

Petra Kvitová jednoduše prošla do finále „Malého Masters“ v čínské Ču-chaji. Ani ve třetím zápase neztratila set, když porazila domácí naději Čang Šuaj za hodinu a pět minut. O titul si zahraje s Ukrajikou Elinou Svitolinovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně | Zdroj: Reuters

Vysoká úspěšnost výměn po prvním servisu, tvrdé útoky i dobrá obrana. To vše provází Petru Kvitovou na turnaji v čínské Ču-chaji. V semifinále turnaje pro nejlepší tenistky, které se nedostaly na Turnaj mistryň, to poznala i domácí naděje, 28. hráčka světového žebříčku Čang Šuaj.

Při vítězství dvakrát 6:2 zaznamenala tenistka z Fulneku 27 vítězných míčů a jen 14 nevynucených chyb. Neomylná byla při důležitých výměnách, během zápasu si Petra Kvitová vypracovala čtyři brejkboly a všechny čtyři proměnila. Ten rozhodující v páté hře druhého setu. Tvrdým returnem přímo na čáru se dostala do vedení 3:2, které už nepustila.

Jedinou šanci Číňanky musela odvracet v poslední hře, po hodině a pěti minutách pak proměnila třetí mečbol a postoupila do finále. Ani jedna ze tří soupeřek na Kvitovou v Ču-chaji neuhrála víc než pět her.

Ve finále se utká se čtrnáctou hráčkou světa Elinou Svitolinovou. Ukrajinka porazila nejvýš nasazenou hráčku turnaje Johannu Kontaovou ve třech setech 2:6, 6:1 a 6:4.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,214.500 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (3-ČR) - Čang Šuaj (12-Čína) 6:2, 6:2,
Svitolinová (4-Ukr.) - Kontaová (1-Brit.) 2:6, 6:1, 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme