Lávka v Nymburce je zavřená. Zákaz vstupu bude kontrolovat policie

13. prosinec 2017

Nymburk dnes odpoledne uzavřel lávku přes Labe, která je totožné konstrukce a od stejného projektanta jako zřícená lávka v Praze Troji. Podle prvotního zjištění policie má lávka pravděpodobně systémovou konstrukční chybu, při které dochází ke korozi předpínacích lan.

"Na základě uvedeného nám bylo doporučeno ukončit provoz lávky, dokud nebude prokázána její bezpečnost,"řekl ČTK starosta Nymburku Pavel Fojtík (Změna pro Nymburk).

Jen pár metrů od uzavřené lávky je silniční most, město ale nemůže kvůli bezpečnosti lidi na tento most pustit. "Bude to kontrolovat policie, lidé musejí Labe přejít přes železniční most, přes zdymadlo nebo využít městskou dopravu," řekl Fojtík.

Lávka v Praze-Troji se zřítila do Vltavy v sobotu 2. prosince. Neštěstí, při němž byli zraněni dva lidé těžce a dva lehce, vyšetřuje policie. Město Praha přiznává, že lávka mezi Trojou a Císařským ostrovem byla ve špatném stavu. Tvrdí ale, že stav nebyl havarijní a nic nenasvědčovalo tomu, že by lávka z roku 1984 měla spadnout.

zdroj: ČTK
Spustit audio