Letošní olympiáda bude technologicky přelomová, Discovery zapojí virtuální realitu

31. leden 2018

„Společnost Discovery se rozhodla přetransformovat zážitek ze sledování olympijských her a nabídnout divákům napříč Evropou každou minutu her,“ konstatoval výkonný ředitel divize Eurosport Digital Ralph Rivera.

Letošní XXIII. zimní olympijské hry Pchjongčchang budou v řadě ohledů přelomové. Zatímco Český rozhlas pro ně chystá speciální digitální stanici a k dispozici budou i ve formátu Ultra HD (bohužel nikoliv na našem trhu), Discovery prostřednictvím Eurosportu představí největší svátek letošního roku ve virtuální realitě (VR). Díky aplikaci Winter Olympics Eurosport VR se diváci budou moci ponořit hluboko do dění ZOH. Připraveno je takto více než 50 hodin živého vysílání.

Ve virtuální realitě bude dostupná široká škála sportů včetně ledního hokeje, alpského lyžování, krasobruslení, skoků na lyžích, skeletonu, rychlobruslení, snowboardingu, curlingu a také zahajovací a závěrečný ceremoniál. Eurosport rovněž nabídne ve VR záznamy. Pokrytí bude poskytováno společností Olympic Broadcasting Services (OBS), která je partnerem Eurosportu pro ZOH. Fanoušci budou moci plně přizpůsobit zážitky z OH svým vlastním potřebám. Vybrat si sledování až ze šesti pozic kamery.

„Společnost Discovery se rozhodla přetransformovat zážitek ze sledování olympijských her a nabídnout divákům napříč Evropou každou minutu her. Navíc dodá živě ve VR více pohledů z více kamer na některé z největších událostí her. Chceme zapojit více lidí na více obrazovkách, než kdykoli v minulosti, a nabídnout něco nového, abychom zaujali mladší publikum,“ konstatoval výkonný ředitel divize Eurosport Digital Ralph Rivera. Aplikace bude k dispozici na telefonech se systémem iOS a Android od 1. února 2018 za 0,99 €, v přepočtu 25 korun.

autor: lukpo
Spustit audio