Letošní sezona pro mě byla nejlepší v kariéře, hodnotí spokojeně Hertl

Hokejový útočník Tomáš Hertl má za sebou podle svých slov nejlepší sezonu v kariéře. Po pomalejším rozjezdu došel v NHL se San José do prvního klubového i svého finále Stanley Cupu. V jeho průběhu se ale zranil a možná i kvůli tomu slavil zisk slavného poháru Pittsburgh. Jako ocenění za své služby se pak Hertl od Sharks dočkal nové výrazně lepší smlouvy, která ještě upevní jeho už tak dobrou pozici v týmu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (vlevo) gratuluje Jaromíru Jágrovi k vítěznému gólu

Tomáš Hertl (vlevo) gratuluje Jaromíru Jágrovi k vítěznému gólu | Foto: Český rozhlas

„Sezonu hodnotím jako nejlepší v mojí kariéře. Ve finále jsem se sice zranil, což mě mrzelo, ale jinak to vidím pozitivně – kam jsme až došli, jak jsem hrál a že jsem dal poprvé přes dvacet gólů,“ říkal po návratu ze zámoří Tomáš Hertl ještě s ortézou na pravém koleni.

Kdybyste se ho ale zeptali před koncem roku 2015, asi by mluvil trochu jinak. Do té doby dal totiž všeho všudy čtyři góly, sbíral málo bodů, putoval sestavou a ne a ne se chytit. Zlom přišel až zkraje ledna v utkání s Torontem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je pro mě neuvěřitelným úspěchem, že jsem se v té konkurenci dostal tak daleko, říká hokejista Tomáš Hertl ke druhému místu v anketě Zlatá hokejka

„Když jsem naskočil poprvé s Thortonem a Pavelskim, tak jsem měl hned zápas se třemi body a dvěma góly, takže se to najednou otočilo. Vyhráli jsme snad jedenáct zápasů v řadě a byl jsem spokojený s ice timem a tím, jak mi to tam padalo,“ rekapituloval Hert.

A právě tady se nastartovala cesta San José za Stanley Cupem. Elitní lajna Sharks ve složení Pavelski, Thornton, Hertl soupeřům hodně zatápěla.

„Ten půlrok, co jsme spolu včetně play-off hráli, se nám hrozně dařilo. S každým zápasem to bylo lepší a lepší. Kolikrát i přišli s tím, abych hrál víc s pukem. Úplně mě zařadili mezi sebe, a proto nám to tolik klapalo, takže jsme patřili k dominantním lajnám v NHL,“ popisoval Tomáš Hertl.

Platilo to až do druhého finálového utkání na ledě Pittsburghu, než si pochroumal koleno. Možná i proto, že musel zbytek série sledovat pouze z tribuny, Sharks premiérovou účast v zisk trofeje nepřetavili. Velký smutek ale následně vystřídala opět radost.

To když se domluvil se svým dosavadním zaměstnavatelem na nové dvouleté smlouvě, díky které si svou pozici v San José ještě upevnil a navíc si přijde celkem na 6 milionů dolarů.

„S trenérem jsem mluvil jenom chvíli, protože pak všichni odjeli. GM (generální manažer, pozn. red.) jenom hodnotil sezonu s tím, že to bylo super. Že se mnou byl hrozně spokojený a jen mi řekl, abych se zaměřil na tu nohu a posílil ji. Příští rok nás chce vidět tam, kde jsme byli letos. Řekl jsem mu, že udělám všechno pro to, abych byl připravený. Věřím, že jako tým máme na to, abychom byli ve finále znova,“ přeje si český útočník.

A velkou radost mu letos udělala ještě jedna věc. V anketě o nejlepšího českého hokejistu totiž skončil těsně pod vrcholem - druhý za legendárním útočníkem s číslem 68 na dresu - Jaromírem Jágrem. Vyhlášení se ale Hertl kvůli rekonvalescenci pod dohledem klubových lékařů zúčastnit nemohl, a tak ho sledoval od bazénu v zámoří.

„Je pro mě neuvěřitelným úspěchem, že jsem se v té konkurenci dostal tak daleko. Druhého místa si strašně cením,“ uzavřel Tomáš Hertl, který věří, že mu zranění nezabrání v účasti na zářijovém Světovém poháru.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme