Liliana Berezkinová o výzkumu a praktickém využití nanotechnologií

1. září 2015

Vědecký rozhovor se zaměří na to, co to vlastně přesně nanovlákna jsou, jak se vyrábějí a co si pod tímto pojmem můžeme představit. Řeč bude také o tom, jaká úskalí či rizika přináší jejich výroba a jak dlouho trvá samotný výzkum a vývoj nanovláken.

Jak se jejich výroba a rozvoj proměňují? Jaká je využitelnost nanotechnologií v praxi a v jakých oborech mají největší uplatnění? Jaké je využití nanotechnologií v průmyslu i v medicíně? A co to jsou tzv. 2D a 3D materiály na míru připravené z nanovláken?

Nejen o tom si bude Michael Rozsypal povídat s člověkem přímo z praxe. Hostem bude Ing. Liliana Berezkinová, předsedkyně představenstva a ředitelka pro obchod společnosti Nanopharma, která se zaměřuje na výzkum, vývoj a výrobu inovativních materiálových řešení s využitím nanovlákenných struktur.

Ing. Liliana Berezkinová absolvovala studium na Vysoké škole finanční a správní v oboru Business Management a Corporate Finance a stáž na prestižní vzdělávací instituci IESE. Je současně členkou dozorčí rady mateřské skupiny SinBio a členkou představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, v rámci které řídí projekt pro začínající podnikatele Svou cestou - Young Business. Od roku 2011 působí také jako manažerka pro obchod a marketing v českém nanotechnologickém klastru Nanoprogres. Přednáší a publikuje na témata transferu technologií a inovací, řízení klastrů a řízení start-upových společností. Ve společnosti Nanopharma má kromě vedení společnosti v přímé kompetenci i rozvoj strategických partnerství, řízení tuzemských a mezinárodních projektů a řízení obchodní činnosti společnosti.

Pořad je předtočen.

Spustit audio