Limberský musí na operaci. Po zápase v Boleslavi má zlomenou kost v obličeji

25. září 2017

Fotbalista Plzně David Limberský si ze sobotního ligového utkání s Mladou Boleslavi obnesl komplikovanou zlomeninu v obličeji a musí na operaci. Doba léčby zatím není známá. Zkušený obránce ale určitě přijde o čtvrteční duel Evropské ligy s Beer Ševou a následný ligový zápas s Bohemians Praha 1905.

ývalý reprezentant utrpěl zranění v 78. minutě, kdy ho mladoboleslavský útočník Nikolaj Komličenko udeřil loktem do obličeje při snaze dostat se do šance. Limberský byl odvezen do nemocnice, kde rentgen zlomeninu neobjevil.

Následné podrobné vyšetření v Plzni však odhalilo zlomeninu jařmového oblouku, tedy spojení lícní kosti s horní čelistí a spánkovou kostí.

„Bezprostředně po utkání nic nenasvědčovalo vážnosti zranění, nicméně další důkladná vyšetření během neděle odhalila komplikovanou zlomeninu jařmového oblouku. Dnes tedy podstoupí nutnou operaci. Doba jeho rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout," řekl mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Plzeň nad Mladou Boleslaví vyhrála 2:0.

zdroj: ČTK
Spustit audio