Lochkovský tunel je zatím průjezdný v jednom tubusu. Celý by se mohl otevřít za tři dny

Řidiči projedou druhým tubusem Lochkovského tunelu na Pražském okruhu nejdřív za tři dny. Provoz tam v pondělí kolem půl šesté ráno zablokoval požár kamionu. Příčina požáru zatím není známá. Tunel bude muset před otevřením projít komplexní technologickou zkouškou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár kamionů v Brozánkách

Požár kamionů v Brozánkách | Foto: HZS Středočeského kraje

Tunel, přesněji tubus, který nebyl poškozen ohněm, silničáři otevřeli kolem půl desáté dopoledne. Doprava je tam teď vedena obousměrně.

V současné době silničáři odstraňují následky požáru i v tubusu, který průjezdný není. Podle vedoucího správy tunelů Františka Rajnera bude nutné provést také diagnostiku tunelu:

„Musí se provést kontrola stavební i technologické části tunelu s tím, že až budeme vědět rozsah poškození, zvolí se metoda sanace a jakým způsobem se uvede tunel zpět do plného provozu.“

Před znovuzprovozněním tubusu se zároveň musí provést komplexní technologické zkoušky, aby byla jistota, že je tunel bezpečný.

Vzhledem k rozsahu škod na zařízení tunelu by podle Rajnera mohla být oprava hotová do dvou až tří dnů. „Důležité bude posoudit poškození vozovky, to je náročná stavební práce a může trvat i týdny,“ dodal.

Krátce před půl šestou ráno začal v tubusu směrem k letišti hořet kamion s nákladem plastových lan. Oba tubusy tunelu proto byly uzavřené. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů.

Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu během půl hodiny. Shořela celá kabina a taky část návěsu, nikdo ale nebyl zraněn. Škody na tunelu a vozidle jsou předběžně odhadnuté na tři miliony korun. Proč začal kamion hořet, se zatím neví.

Ranní požár prověřil funkčnost celého bezpečnostního systému v tunelech. Systémy, které hlídají zakouření nebo zahoření tunelu, zafungovaly v řádech jednotek vteřin. Informaci, že v Lochkovském tunelu hoří, tedy dostaly všechny složky integrovaného systému téměř okamžitě.

Lenka Rezková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme