Losangeleskému metru hrozí útok, varování přišlo ze zahraničí

Policie v americkém Los Angeles zesílila bezpečnostní opatření na linkách metra. Úřady totiž dostaly varování od zahraničních bezpečnostních složek, že jedné z tras metra hrozí útok. Oznámila to Deidre Fikeová z FBI spolu s losangeleským starostou a šéfem tamní policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle šéfa losangelské policie je hrozba konkrétní, ale stále se nepotvrdilo, jestli nejde o planý poplach

Podle šéfa losangelské policie je hrozba konkrétní, ale stále se nepotvrdilo, jestli nejde o planý poplach | Zdroj: Reuters

„Existuje potenciální hrozba, o které jsme se dozvěděli od anonymního volajícího. Hrozba se prý týká červené linky metra, konkrétně stanice u Universal studios,“ uvedla Fikeová.

Policie ale část metra, kde hrozí nebezpečí, neuzavřela. Anonym poukazoval na stanici na severním předměstí, u které jsou hollywoodské filmové ateliéry a také zábavní park.

Podle šéfa losangeleské policie Charlieho Becka je hrozba velmi konkrétní, ale stále se nepotvrdilo, jestli nejde o planý poplach. FBI také uvedla, že varování pochází ze zahraničí.

Americké úřady nicméně ponechaly v provozu všechny linky a pouze zesílily bezpečnostní opatření a ujišťují, že mají situaci pod kontrolou. Starosta města Eric Garcetti oznámil, že sám pojede metrem ze stanice Universal City, aby ukázal, že má v bezpečnost hromadné dopravy důvěru.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme