Lovec zastřelil v Srbsku mladého Afghánce. Zda nešťastnou náhodou či úmyslně, se zatím neví

V srbských lesích u bulharských hranic zastřelil v noci na dnešek jeden z lovců zvěře mladého afghánského migranta. Informovalo o tom dnes srbské ministerstvo obrany bez upřesnění, zda se případ vyšetřuje jako nešťastná událost nebo podezření z úmyslného činu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nábojnice

nábojnice | Foto: Jan Rosenauer

Ministerstvo sdělilo, že v souvislosti s případem byl zadržen jeden ze čtyř lovců, kteří byli na místě. Kromě nich se tam nacházelo šest migrantů, z nichž jeden byl postřelen do břicha. „Doktoři záchranné služby po příjezdu už mohli jen konstatovat smrt 20letého afghánského občana," uvádí se v prohlášení pro média.

Agentura AP poznamenala, že mnozí Srbové v tuto roční dobu loví v lesích srnce, lišky a divočáky, na které často číhají v noci.

V Srbsku sice panuje napětí kvůli množství migrantů, kteří se snaží přes srbské území dostat do bohatších zemí Evropské unie, ale k útokům, navíc vražedným, vůči uprchlíkům nedochází.

Země leží na takzvané balkánské cestě, po níž migranti a uprchlíci z Blízkého východu, Asie i Afriky míří zejména do Německa, Švédska a Rakouska. I když byla tato trasa oficiálně uzavřena letos v březnu, regionem lidé stále ilegálně procházejí, byť v menším počtu.

Od poloviny července, kdy Bělehrad zavedl na svých hranicích s Makedonií a Bulharskem smíšené vojenské a policejní hlídky, úřady zaznamenaly více než 3700 pokusů o ilegální vniknutí do země.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme