Lux TV naplánovala na dnešní den vypnutí standardního rozlišení na družici Astra

15. listopad 2017

Stanice je na satelitu Astra 3B šířena volně, takže její vysílání mohou sledovat i diváci, kteří nevlastní dekódovací kartu žádného z operátorů.

Slovenská křesťanská televize Lux naplánovala právě na dnešní den významnou distribuční změnu. Už dříve její provozovatel oznámil, že k 15. listopadu dojde k ukončení vysílání tohoto programu ve standardním rozlišení (SD) na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, a diváci budou moci nadále sledovat pouze verzi s vysokou kvalitou obrazu (HDTV). V minulosti jsme byli nicméně i na této družici svědky, že termín byl nakonec posunut na později.

TV Lux je na satelitu Astra 3B šířena volně, takže její vysílání mohou sledovat i diváci, kteří nevlastní dekódovací kartu žádného z operátorů. Lidé, kteří by se spoléhali pouze na stanice v režimu free-to-air (volně), budou v naprosté minoritě. Většina českých a slovenských programů je na této družici součástí nabídky operátora Skylink, jehož provozovatelem je lucemburská společnost M7 Group. Volně je zde možné naladit například zpravodajské televize ČT 24 a TA3 nebo sportovní 213. Všechny vysílají ve vysokém rozlišení.

TV Lux ukončí vysílání v SD kvalitě na družici Astra
autor: lukpo
Spustit audio