'Lvíčatům' se prověrka před ME nepovedla, s Anglií mladíci prohráli 0:1

Čeští fotbalisté do 21 let mají za sebou předposlední zápasovou prověrku před domácím ME. Na stadionu Sparty prohráli s Anglií 0:1 gólem z úvodu druhého poločasu. Na tomto reprezentačním srazu je čeká ještě úterní zápas s Portugalskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší českou šanci nevyužil Matěj Vydra

Největší českou šanci nevyužil Matěj Vydra | Zdroj: ČTK

Jako první se do šance dostal Angličan Cauley Woodrow. Útočník Fulhamu se v pokutovém území obtočil ke střele, kterou těsně minul branku. Největší českou šanci měl hrot Matěj Vydra, jeho střelu po rohovém kopu zneškodnil zaskakující obránce Carroll na brankové čáře.

Po dvou minutách druhého poločasu se prosadili angličtí hosté. Kapitán Tom Carroll, záložník Swansea, byl první u odraženého míče v pokutovém území a střelou doprostřed branky poslal svůj tým do vedení.

Zásah kapitána anglických mladíků, který si při střele ublížil, až musel s nataženým svalem střídat, byl jediným gólem zápasu. Češi se do výraznější šance na vyrovnání nedostali a prohráli s Anglií 0:1.

Kompletní budeme až na šampionátu, říká trenér jednadvacítky Dovalil

Číst článek

Trenér Jakub Dovalil nemá v týmu několik opor. Sparťané Václav Kadlec a Ladislav Krejčí jsou s reprezentačním áčkem, Pavel Kadeřábek a Matěj Hybš jsou zranění.

Před domácím mistrovstvím Evropy čeká české mladíky ještě úterní příprava na Stadionu Slavie s Portugalskem. Na začátku června mají svěřenci kouče Dovalila soustředění v Rakousku, do šampionátu vstoupí sedmnáctého června zápasem s Dánskem.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Praze:
ČR - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 48. Carroll. Rozhodčí: Hameter - Braunschmidt, Kijas (všichni Rak.). ŽK: Trávník - Forster-Caskey, Redmond, Ings. Diváci: 5126.
Sestavy:
ČR: Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Matěj Hanousek - Petrák (70. Takács) - Trávník (83. Houska), Zmrhal - Skalák, Frýdek (61. Masopust) - Vydra (71. Přikryl). Trenér: Dovalil.
Anglie: Bettinelli - Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) - Forster-Caskey, Ward-Prowse - Pritchard (62. Lingard), Carroll (52. Hughes), Redmond - Woodrow (62. Ings). Trenér: Southgate.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme