Mapa francouzského regulátora CSA ukazuje masivní expanzi digitálního rádia

26. únor 2018

„Náš postupný je jasný. Nesmíme otálet, abychom byli schopni představit životaschopný model DAB+,“ připomněl Olivier Schrameck, prezident regulátora CSA.

Mapa, kterou zveřejnil na svém webu v polovině února francouzský regulátor CSA, ukazuje, jak masivní bude expanze digitálního rádia DAB+ v letošním a příštím roce. Roky 2018 a 2019 jsou zde zveřejněny modrou barvou. Digitální rádio se v následujícím období dostane mimo jiné do oblastí jako Brest, Rennes, Le Mans, La Rochelle, Saint-Etienne, Nimes, Dijon a řada dalších.

„Náš postupný je jasný. Nesmíme otálet, abychom byli schopni představit životaschopný model digitálního rozhlasu DAB+. Právě proto chceme nasadit tuto technologii nejprve v hlavních městských oblastech a klíčových silničních tazích,“ připomněl Olivier Schrameck, prezident regulátora CSA, který slibuje v rámci digitálního rozhlasu zejména vyšší zvukovou kvalitu, než na jakou jsou posluchači zvyklí u VKV, kvalitnější poslech při mobilním příjmu – zejména při jízdě automobilem – nově stanice a doplňkové služby, jako je například slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio