Televize Nova se nebrání spuštění dalších časově odložených stanic

26. září 2017

AKTUALIZOVÁNO 27.9., 18:25 - Rostoucí popularita sledování časově odložených stanic se realizuje i v rámci CME, která Novu vlastní

Petr Horák, ředitel sekce nových médií a diverzifikace Novy, minulý týden na setkání provozovatelů elektronických komunikací v Nymburce uvedl, že mediální skupina by se případně nevyhýbala ani možnosti spustit další časově posunuté verze svých televizí, pokud po nich bude poptávka ze strany operátorů. Problémem je ale vyjednání vysílacích práv pro pořady, které by se na těchto stanicích vysílaly.

Na satelitní platformě Skylink byly nedávno spuštěny stanice Nova +1 HD a Markíza +1 HD a přípravy na jejich uvedení trvaly přibližně půl roku. Markíza International, která je primárně TV programem s vlastní tvorbou nabízeným operátorům placené televize v České republice, je již k dispozici u řady tuzemských hráčů. Nicméně některé velké firmy stále vyčkávají. Spuštění v rámci terestrického šíření je bohužel nereálné z důvodů distribučních poplatků, a proto se stanice neobjevila u žádného z operátorů terestrické platformy, jako jsou České Radiokomunikace, případně Digital Broadcasting, neobjevila.

autor: lukpo
Spustit audio