Markíza rozšířila hybridní vysílání i na kanál Dajto HD

3. květen 2016

Pro využívání technologie HbbTV je nutné mít přijímač s podporou tohoto standardu a zajistit si jeho připojení k internetu.

Hybridní vysílání, které je čerstvou novinkou skupiny Markíza Slovakia, bylo rozšířeno i na kanál Dajto HD. Přítomnost technologie si ověřil web Digitální rádio v rámci satelitní služby Skylink. V tuto chvíli je tedy hybridní vysílání této skupiny dostupné z družice Astra 3B na kanálech Markíza HD a Dajto HD. Technologie v sobě spojuje svět klasické televize a internetu a přináší uživatelům možnost získání přístupu k řadě doplňkových služeb. Markíza v tuto chvíli na svých kanálech nabízí zpravodajství ze svého portálu TVNoviny.sk, předpověď počasí a teletext.

Pro využívání technologie HbbTV je nutné mít přijímač s podporou tohoto standardu (televizor, případně set-top-box) a zajistit si jeho připojení k internetu. Markíza je teprve druhým slovenským médiem, které se rozhodlo hybridní vysílání adaptovat. Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) sice má v tomto směru prvenství, nicméně vývoj nových aplikací v její režii vůbec neprobíhá. Poměrně úsměvně pak působí aplikace „Advent 2015“, která byla spuštěna koncem loňského roku při příležitosti vánočních koncertů RTVS. U nás podporují technologii Česká televize, FTV Prima a Óčko, chystá se na ni i TV Nova.

autor: lukpo
Spustit audio