Marocký multiplex s rozhlasovými stanicemi na satelitu Hotbird upravil parametry

6. listopad 2017

Vzhledem k tomu, že stanice jsou k dispozici v takzvaném svazku Wide, v České republice ani na Slovensku není nutná parabola velkých rozměrů.

V pondělí 6. listopadu, tedy právě dnes, došlo ke změnám v distribuci rozhlasových stanic v satelitním multiplexu marockého národního vysílatele SNRT na pozici 13 stupňů východně. Majitelé přijímačů s podporou standardu DVB-S2 mohou na družici Hotbird 13E naladit stanice Radio Chaine Inter, Radio Amazigh, Radio Marrakech, Radio Houceima, Radio Fes a Radio Dakhla. Všechny programy jsou šířeny bez kódování – není nutná dekódovací karta.

Vzhledem k tomu, že stanice jsou k dispozici na družici Hotbird 13E v takzvaném svazku Wide, v České republice ani na Slovensku není nutná parabola velkých rozměrů a postačí anténa s průměrem okolo padesáti centimetrů. Ve stejném satelitním multiplexu je k dispozici také několik televizních stanic, a to včetně programů ve vysokém rozlišení. Jedná se mimo jiné o Al Aloula Inter HD, Arryiadia Live HD, Tamazight HD a další. Arabsko-jazyčných stanic je na pozici 13 stupňů východně celá řada. K dispozici jsou tu i například programy z Itálie nebo Polska.

Parametry příjmu: Hotbrid 13E (13 stupňů východně), 10873/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio