Matura se na Turné čtyř můstků zlepšuje, těší se do Bischofshofenu

Kromě Romana Koudelky se ve druhém kole závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku představil také Jan Matura. Po úvodním dobrém skoku z toho bylo v součtu 26. místo. Do druhého kola se dostal i přes prohru v KO souboji s Japoncem Kasaiem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Matura a Martin Schmitt

Jan Matura a Martin Schmitt | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Trošku jsem zpozdil odraz, ale bohužel jsem se dostal mezi pět šest skokanů, co měli připočet namísto odpočtu. Když odpočtu nějakých deset čtrnáct bodů, je to strašně velký rozdíl,“ popisuje Jan Matura svůj druhý skok, který byl o poznání kratší než ten v prvním kole.

Připomíná také zrádné povětrnostní podmínky, které v Innsbrucku panovaly a předposlední závod Turné hodně ovlivnily. „V dnešní době není skoro žádný závod regulérní. Vybavení je na takové úrovni, že je každý poryv znát. Skokani jsou tak vyrovnaní, že je dokážou využít téměř všichni a 40 jich může skočit do top 15,“ říká skokan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postupný vývoj Jana Matury na Turné čtyř můstků probral se skokanem reportér ČRo František Kuna

Na Turné závod od závodu zlepšuje. V Oberstdorfu nepostoupil z kvalifikace, v Garmisch-Partenkirchenu z toho bylo první kolo, až v Innsbrucku se konečně dočkal dvou počítaných skoků.

„Je to nějaký pomalý rozjezd, brzda je asi ještě zatažená, ale jsou tam pozitivní náznaky, že by to mohlo fungovat,“ věří skokan, který může na svou stoupající tendenci navázat v posledním závodu v Bischofshofenu. Tamní můstek mu svědčí:

Skoky výborné, podmínky mi nepřály, mrzí Koudelku po 10. místě v Innsbrucku

Číst článek

„Je pozitivní, že jsem tu udělal 2 skoky, které se podobaly loňským, ale návaznost není taková, jakou bych si představovat. Teď přijde letecký můstek v Bischofshofenu, kam se těším. Doufám, že to tam bude o stupínek výš,“ vyhlíží v Innsbrucku 26. Jan Matura poslední závod Turné čtyř můstků.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme