Mé odvolání připravoval právník Agrofertu, mám důkazy, tvrdí exředitel DPP

Odvolání dnes už bývalého ředitele pražského dopravního podniku Jaroslava Ďuriše prý připravoval právník, jehož kancelář spolupracuje s Agrofertem. Advokát to ale popírá, dopravnímu podniku prý neposkytoval ani neposkytuje právní služby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Ďuriš

Jaroslav Ďuriš | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: Český rozhlas

Odvolaný ředitel dopravního podniku Jaroslav Ďuriš tvrdí, že odvolání připravoval právník Květoslav Hlína. Ďuriš v rozhovoru pro Český rozhlas řekl, že dokument byl plný chyb včetně třeba identifikačních údajů.

„Pokud bych to nechal, jak to bylo, tak by byl odvolán vlastně úplně někdo jiný. Když jsem se pídil, kdo ten dokument připravoval, tak mi odpovědní zaměstnanci dopravního podniku sdělili, že oni ne. Dověděl jsem se, že to dělal právník, který není zaměstnancem dopravního podniku. Byl to pan Hlína,“ popsal Ďuriš.

Ďuriš také považuje za alarmující, že někdo cizí manipuloval s jeho osobními údaji. Pro svá tvrzení má údajně důkazy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mém odvolání se podílel právník Agrofertu, řekl bývalý ředitel DPP ČRo PLUS. O kauze zjišťovala podrobnosti reportérka Eliška Malínská

Podle svých slov dostal Ďuriš informaci, že se zmíněný právník pohyboval po budově podniku, a to měly zaznamenat kamery. Požádal kompetentní pracovníky dopravního podniku, aby proto uchovali záznamy z průmyslových kamer.

Právník Květoslav Hlína tvrdí, že v odvolání Ďuriše nehraje dle svých slov žádnou roli. Českému rozhlasu poskytl vyjádření pouze e-mailem.

„Právní služby společnosti Dopravní podnik hlavního města Prahy a.s. v současné době neposkytuji, ani jsem v minulosti neposkytoval. Na vzniku jakékoli listiny související s ukončením pracovněprávního vztahu s panem Ďurišem jsem se nepodílel,“ napsal v e-mailu Ďuriš.

Agrofert je klientem Hlínovy advokátní kanceláře

Advokátní kancelář, ve které je Květoslav Hlína společníkem, na svých webových stránkách uvádí Agrofert Holding jako jednoho ze svých nejvýznamnějších klientů.

Právě v tomto holdingu je jediným akcionářem ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš z hnutí ANO. Babiš v SMS zprávě reagoval, že nechápe, proč se ho na Ďuriše Český rozhlas ptá s tím, že v Agrofertu sám nepracuje.

Podle informací ministra Babiše se ale nikdo z právníků Agrofertu na výpovědi nepodílel.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová z hnutí ANO chce, aby Ďuriš předložil jasné důkazy pro své tvrzení. Upozorňuje třeba na jeho údajná manažerská pochybení, kterých se podle ní ve funkci dopustil.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme