Media Bohemia žádá o změnu podílu mluveného slova na Hitrádiu FM Plus

6. září 2017

Součástí žádosti je také návrh změn licenčních podmínek. Hitrádio FM Plus se charakterizuje jako čtyřiadvacet hodin denně hrající stanice s hudebně informačním programem.

Podíl mluveného slova na západočeském Hitrádiu FM Plus by se měl pohybovat mezi sedmi až dvanácti procenty. Právě takovou žádost adresuje na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) provozovatel stanice, společnost Media Bohemia. U ranního vysílání to doposud bylo až 17 %, u dopoledního pod 10 % a u odpoledního okolo 6 %. Media Bohemia tuto změnu zdůvodňuje možnou větší flexibilitou programu.

Součástí žádosti je také návrh změn licenčních podmínek. Hitrádio FM Plus se charakterizuje jako čtyřiadvacet hodin denně hrající stanice s hudebně informačním programem. „Základním cílem programu Hitrádia FM Plus je působit jako každodenní společník posluchačů, které má příjemně naladit, objektivně a zajímavě je informovat a poskytnout spolehlivý a hodnotný informační servis. Tematický a obsahově je prvořadé reflektovat ve vysílání dění v regionu a stát se nedílnou součástí místního společenského a kulturního dění,“ uvádí provozovatel západočeského rádia.

autor: lukpo
Spustit audio