Media Broadcast zajistí distribuci DAB+ signálu ERF Pop v Hamburku

19. říjen 2016

Vstupem do digitální distribuce v Hamburku získává díky Media Broadcast stanice ERF Pop možnost nabídky doplňkových datových služeb včetně Journaline.

Distributorem signálu stanice ERF Pop pro Hamburg se stane v rámci pozemního digitálního šíření DAB+ společnost Media Broadcast. Nejde o žádné velké překvapení, protože firma již zajišťuje chod celoplošného multiplexu na kanálu 5C, pozemní digitální televize DVB-T/T2 i satelitní šíření pro některé stanice. Oficiálně stanice vstoupila do rozhlasového multiplexu na kanálu 11C už 12. října. Signál je šířen z lokality Hamburg/Heinrich-Hertz-Turm.

Očekávaný zásah signálem jsou téměř dva miliony domácností (příjem in house). Pro ERF Pop jde tak o výrazný nárůst posluchačské základny. Telekomunikační společnost Media Broadcast zároveň uvedla, že tímto krokem se potvrzuje zájem vysílatelů nejen o celostátní multiplex DAB, ale také regionální sítě. Vstupem do digitální distribuce v Hamburku získává díky Media Broadcast stanice ERF Pop možnost nabídky doplňkových datových služeb včetně Journaline (informace ze světa, z domova, počasí a další), a to přímo na displeji přijímače.

autor: lukpo
Spustit audio