Mega Radio se do éteru v Berlíně nedostane, dávalo prostor ruské propagandě

5. duben 2018

„Provozovatel nedokázal mediální radu přesvědčit, že má program zcela výhradně pod svou kontrolou a odpovědností,“ zdůvodnila Anja Zimmer, šéfka regulátora MABB.

Mediální regulátor MABB, který kontroluje média a uděluje licence v spolkových zemích Berlín a Braniborsko, neumožní rozhlasové stanici Mega Radio vysílat prostřednictvím nového DAB+ multiplexu v německé metropoli. Jako důvod pro tento krok uvedl MABB napojení na provozovatele ruské zpravodajské televize RT. Její zpravodajství dostává podle regulátora ve vysílání prostor dvanáct hodin denně, tedy celou polovinu dne.

„Mega Radio nedokázalo mediální radu přesvědčit, že má program zcela výhradně pod svou kontrolou a odpovědností, a to v souladu s mediálním zákonem, proto jsme nemohli licenci pro DAB+ udělit,“ zdůvodnila Anja Zimmer, šéfka regulátora MABB. V novém multiplexu, který bude v Berlíně fungovat na kanálu 12D, se objeví stanice Radio Paradiso, BB Radio, bigFM, Domradio, ERF Pop, HIT 104, lulu.fm, STAR FM Maximum Rock, Peli One, POWER RADIO – „ICH ON AIR“, Radio B2, Radio Paloma, ROCK ANTENNE a ROCKLAND.

autor: lukpo
Spustit audio