Meklenbursko-Přední Pomořansko s novým vysílačem multiplexu DR Deutschland

30. duben 2018

V digitální síti je možné naladit například stanice Schwarzwaldradio, sunshine live, Radio Energy, Schlagerparadies, Klassik Radio nebo rozhlasovou rodinu Deutschlandradio.

V německé spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko začal fungovat nový vysílač digitálního rozhlasového multiplexu DR Deutschland. Jedná se konkrétně o lokalitu Garz (Rügen). Signál je odtud šířen od 27. dubna výkonem 5 kW ve vertikální polarizaci. Z Garzu vysílá pouze rozhlasový multiplex Digitalradio Deutschland, jinou síť odtud zájemci nenaladí. Celkem má tato síť ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko sedm vysílačů.

Portál Satellifax.de uvádí, že vysílač je prozatím v experimentálním režimu, protože telekomunikační operátor Media Broadcast zatím spuštění multiplexu v této oblasti oficiálně nepotvrdil. Součástí sítě jsou programy, které, jak již bylo řečeno, vysílají v Německu na celoplošné úrovni a díky přeshraničnímu zásahu je možné je přijímat i na omezeném území České republiky. Jedná se mimo jiné o Schwarzwaldradio, sunshine live, Radio Energy, Schlagerparadies, Klassik Radio nebo případně rozhlasovou rodinu Deutschlandradio.

autor: lukpo
Spustit audio