Meklenbursko-Přední Pomořansko s novým vysílačem pro multiplex NDR

6. říjen 2017

V multiplexu jsou dostupné stanice NDR 1 Mecklenburg-Vorpommern, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě nich jsou v digitální síti k dispozici také čistě digitální okruhy.

Veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl v severoněmeckém městě Wismar do provozu další vysílač, který bude šířit jeho programy ve standardu DAB+. Stalo se tak pouhých několik dní poté, co stejný krok přichystal v Göttingenu. Vysílač Wismar/Rüggow má regionální charakter – výkon 1,6 kW – a použit je kanál 12B, vertikální polarizace. Stanoviště má za cíl pokrýt problematickou část dálnice A20 mezi oblastmi Grevesmühlen a Neukloster.

V multiplexu jsou dostupné stanice NDR 1 Mecklenburg-Vorpommern, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě nich jsou v digitální síti k dispozici také čistě digitální okruhy NDR Blue, NDR Plus a NDR Info Spezial. Veřejnoprávní rozhlas NDR poskytuje všechny své okruhy s dostatečnou zvukovou kvalitou 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Část kapacity multiplexu je též vyhrazena dopravním informacím TPEG. Přidanou hodnotou v rámci sítě jsou i doplňkové obrazové informace – slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio