Města Sušice, Jihlava a Znojmo se dočkala DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting

1. květen 2018

„Spuštěním dalších lokalit pokračujeme v intenzivním rozšiřování Přechodové sítě 13 přesně v souladu s připravovaným Technickým plánem přechodu,“ uvedl jednatel firmy Radim Pařízek.

V průběhu včerejšího dne zprovoznila společnost Digital Broadcasting vysílání svého přechodového DVB-T2 multiplexu ve městech Sušice, Jihlava a Znojmo. Programová nabídka je stejná jako v dalších lokalitách, kde již tato digitální síť působí. K dispozici jsou zde mimo jiné stanice JOJ Family HD, Relax, Rebel, televize mediální skupiny Nova a další. V Sušici se vysílá na kanálu 24 ze Svatoboru, v Jihlavě z Jeníkova (kanál 24) a ve Znojmě z Deblínku (kanál 22).

„Spuštěním dalších lokalit (celkově již 21) pokračujeme v intenzivním rozšiřování Přechodové sítě 13 přesně v souladu s připravovaným Technickým plánem přechodu (TPP). Po dnešním zahájení šíření z nových lokalit Přechodovou síť 13 DVB-T2/HEVC může naladit téměř 7 milionů diváků, tj. je 67 % obyvatel ČR a příprava dalších lokalit této sítě intenzivně pokračuje,“ uvedl jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek. Operátor uvádí, že jeho DVB-T2 multiplex naladí už téměř sedm milionu diváků – 67 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio