Meteorologové varují: v Krušných horách napadne až 20 centimetrů sněhu

3. prosinec 2017

Meteorologové varují před sněhovými jazyky. Ty se můžou až do úterního poledne tvořit v horských oblastech nad 600 metrů v Čechách a na Českomoravské vrchovině. Napadne tam asi 10 centimetrů nového sněhu. Výstraha platí pro Vysočinu, Jihočeský, Karlovarský, Královehradecký, Liberecký, Plzeňský ale i Ústecký kraj.

V Krušných horách a na Šumavě podle meteorologů napadne až 20 centimetrů sněhu. „Nová sněhová pokrývka se ve zmíněných lokalitách za období platnosti výstrahy bude pohybovat většinou od pěti do 10 centimetrů, na Šumavě a v Krušných horách od 10 do 20 centimetrů,“ uvádí meteorologové ve výstraze.

Přes Českou republiku podle nich bude k jihovýchodu postupovat také okluzní fronta. V úterý ovlivní počasí od západu teplá fronta. Vítr na hřebenech Krušných hor může v nárazech dosahovat až 70 kilometrů v hodině.

Meteorologvé zároveň řidičům doporučují sledovat aktuální dopravní informace a na horách sledovat informace Horské služby.

Podle měsíční předpovědi, kterou Český hydrometeorologický úřad vydal v sobotu, bude příští týden z prosince nejteplejší a zároveň nejbohatší na srážky.

Teplota vzduchu by přes den měla dosahovat ke třem stupňům Celsia. Pak se začne ochlazovat a kolem Vánoc by měly teploty být kolem jednoho stupně Celsia.

autor: iROZHLAS.cz | zdroj: ČTK
Spustit audio