Michael Halaška: Porody a porodnictví

4. říjen 2012
Vstupte!

Ten, kdo už jako medik může úspěšně odvést porod, tak se většinou porodnictví upíše na celý život... Přiznává host dnešního Vstupte!

Prof. Michael Halaška se narodil se v roce 1947 v Praze. Promoval na Fakultě všeobecného lékařství v roce 1971. Od roku 2003 je přednostou gynekologicko-porodnické kliniky v nemocnici na Bulovce. Je světově uznávaným odborníkem, přednášel, ale také operoval v řadě světových metropolí, například v Berlíně, Vídni či Londýně.

Ve své druhé roli je předsedou obnoveného a respektovaného Masarykova demokratického hnutí. Jeho osobní krédo je jednoznačné: Službou všem k osobnímu uspokojení.

Zítra ve Vstupte!:

Čeští hydrologové pozorně už několik let sledují sušší roky či zatím spíš jenom sušší období, jaká v průběhu posledních nejméně pěti let postihla evropské státy. Typicky se jedná o málo vydatné zimy a suchá jara. Je jasné, že sucho je „na spadnutí“ a že je jenom otázkou času, kdy se nás dotkne tak jako v nedávné době Francie, Španělska, Řecka či dalších států.... A právě otázce klimatu a klimatické krize věnuje Václav Cílek zítra další autorské Vstupte!.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.