Microsoft představuje největší novinky umělé inteligence. V San Francisku začal veletrh vývojářů

31. březen 2016

V San Francisku se koná celosvětové setkání počítačových vývojářů Build 2016. O veletrh je velký zájem, vstupenky na něj se vyprodaly během jediné minuty. Co vývojářská akce číslo jedna přináší nového?

„Konference je důležitá pro všechny vývojáře pracující s Windows,“ přibližuje přímo ze San Franciska Otakar Schön, redaktor serveru Ihned.cz. Microsoft podle jeho slov připravuje řadu novinek dopředu, a tak může být konference zajímavá i pro koncové uživatele. „Dozví se, na co se v létě můžou těšit,“ vysvětluje Otakar Schön.

Microsoft nepřekvapuje, ale zlepšuje. „Windows 10 by měly zůstat na trhu jako poslední verze s tím, že do nich Microsoft bude předávat nějaké nové vlastnosti. To, co zatím představil, je soubor drobností, které navazují na to, co už Microsoft udělal,“ přibližuje redaktor v rozhovoru s moderátorem Jiřím Chumem.

„Například možnost využívat ve Windows používané biometrické přihlašování do systému bude možné použít i pro přihlášení na webových stránkách. Pokud vás počítač s Windows pozná podle otisků prstů nebo rozpoznání obličeje, budete se tak moci přihlásit třeba do Netflixu nebo na webové stránky banky, pokud to tedy banka bude podporovat,“ uvádí Otakar Schön.

Čtěte také

Využití novinek, které Microsoft představil, je podle něj praktické. „Je ale smutné, že největší novinky se týkají umělé inteligence a hlasového ovládání počítačů. A to jsou funkce, které Microsoft podporuje zatím v několika světových jazycích, ne v češtině,“ domnívá se.

Všichni velcí výrobci se snaží na automatické zpracovávání informací. „Aby lidé nemuseli svým zařízením pořád říkat kdejakou hloupost, ale aby zařízení pracovala aktivně,“ dodává.

autor: jch
Spustit audio