Místo konce kariéry táhne Sigmu. Vždycky se to ke mně odrazí, říká záložník Texl

21. srpen 2017

Fotbalisté Sigmy Olomouc jsou senzací HET ligy. Ve čtvrtém kole porazili doma Zbrojovku Brno 3:0 a potvrdili svou formu z úvodu sezony. Do nejvyšší soutěže se vrátili z národní ligy bez výrazných posil. Přesto ze čtyř zápasů vybojovali devět bodů a v tabulce jsou druzí.

V sestavě má Sigma hlavně vlastní odchovance. Mužem utkání s brněnským soupeřem byl Jiří Texl, který se před rokem v třiadvaceti letech rozhodl, že skončí s vrcholovým fotbalem.

„Takhle jsem dával góly i ve Vítkovicích, kde jsem byl před půl rokem. Spíš se to ke mně vždycky odrazí, než že bych vymyslel něco pěkného, trefilo mě to,“ přiznáva po utkání střelec dvou branek Jiří Texl, který v minulé sezóně hostoval v ostravském týmu.

Po letech v B mužstvu tam znovu nastartoval svou kariéru. „Než jsem šel do Vítkovic, byl jsem rozhodnutý, že dohraju sezonu a pak budu hrát na vesnici nebo někde v Rakousku. Věnoval bych se jiné práci, protože už mě to nenaplňovalo ani nebavilo,“ vzpomíná útočník.

Čtěte také

V základní sestavě Sigmy teď nastupují hráči, kteří se ještě před rokem neprosadili ani do jejího druholigového kádru. Vedle Texla třeba i Lukáš Kalvach. A Sigma se s kádrem postaveným z vlastních zdrojů usadila na druhém místě HET ligy.

Fandil by i z lavičky

„Jirka si něčím prošel, srovnal se, dostal šanci ve Vítkovících, kde patřil ke stěžejním hráčům. Teď to chytl za pačesy. Když vypadl Kuba Pešek, zvládl to na jedničku,“ hodnotí rodáka od Třebíče trenér Václav Jílek.

Přestože se do sítě Zbrojovky trefil Jiří Texl dvakrát, místo v sestavě jisté nemá. Nahradil v ní před dvěma týdny totiž Jakuba Plška, který je ale po zranění opět v pořádku.

„Neberu to jako konkurenci. Jsou to moji kamarádi a přeji jim to. Když budou hrát místo mě, budu fandit i na lavičce,“ tvrdí o konkurenci v kádru fotbalové Sigmy Jiří Texl.

autor: min
Spustit audio