Mládežnické týmy prostějovských Jestřábů nebudou v nové sezóně hrát soutěže. Klub je zadlužený

8. září 2017

Týmy mladých hokejistů prostějovského LHK Jestřábi, spolek si v nové sezóně nezahrají mládežnické soutěže. Rozhodl o tom Český svaz ledního hokeje kvůli dluhům klubu. Neuhrazené závazky jsou také důvodem, proč mu prostějovská radnice neposkytla žádné dotace. Navíc týmy Jestřábů nedostaly ani přidělený led na zimním stadiónu. Pokud klub své závazky uhradí, může se za rok do soutěží opět přihlásit.

„Situace v klubu byla už bohužel neúnosná. Byly tam v termínu neuhrazené závazky vůči hokejovým subjektům v podobě vkladů do soutěží. Byly tam dluhy vůči finančnímu úřadu, byl vydán exekuční příkaz. A všechno to bylo třeba řešit ještě před začátkem soutěží,“ říká mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Podle předsedy Jestřábů Vladislav Odstrčil jsou dluhy klubu pro něj zatím neprůhledné. „Nejsou dostatečně specifikovány u účetního, který vedl doteď účetnictví našeho klubu. Musíme udělat analýzu naší ekonomické situace, abychom přesně věděli, co tam máme. A pak teprve můžeme klub ozdravit,“ uvedl Odstrčil.

Všichni mladí hokejisté Jestřábů mohou v příští sezóně odejít na hostování bez souhlasu svého mateřského klubu. Většina z nich už od dubna trénuje s týmy SK 1913 Prostějov. Jeho předseda Milan Sedlo s nimi počítá i do soutěží: „Od tohoto okamžiku můžou začít hrát všechna soutěžní utkání. Příští týden máme první mistrovské utkání mladších a starších žáků a potom i přípravky.“

Zákaz hrát soutěže se nejvíce dotkl juniorů a dorostenců Jestřábů. Mohou sice odejít na hostování do jiných klubů, ale jen mimo Prostějov. SK 1913 totiž v těchto kategoriích zatím své týmy nemá. „Bohužel jsme byli postaveni před hotovou věc. Tréninky nám tady nikdo neudělal, tím pádem jsme byli vyslaní do okolních klubů. Naštěstí byly ochotny se o ty kluky postarat,“ říká Petra Píchalová, jejíž syn bude v příští sezóně hostovat v týmu mladších dorostenců Olomouce.

autor: min
Spustit audio