Mňam TV bude terestricky dostupná v šesti městech, nově využije slabší vysílače

29. červen 2017

Provozovatel zároveň potvrdil, že v Ostravě se nedomluvil na distribučních podmínkách, proto zde bylo vysílání programu po několika dnech ukončeno.

Po Praze a Plzni plánuje vstoupit provozovatel stanice Mňam TV s jejím signálem do dalších českých měst. Ve středu 28. června byl program zařazen do nabídky Regionální sítě 16 v Příbrami, v horizontu několika dnů – od 1. července – je stejný krok očekáván také v Regionální síti 9 působící v Mostu a Teplicích a na chomutovském vysílači Regionální sítě 1. O plánovaných krocích informoval web Digitální rádio přímo provozovatel stanice.

V Příbrami je signál Mňam TV šířen na kanálu 46 s výkonem 19 Wattů v horizontální polarizaci. Regionální síť 9 plánuje distribuovat tento program z lokalit Most – Hněvín a Teplice – Nová Ves. Oba fungují na kanálu 54 a jejich výkon je pouhých 10 Wattů. Chomutovská Regionální síť 1 využívá kanál 56. Výkon je taktéž 10 Wattů a použitá polarizace, tedy horizontální, platí pro všechny zmíněné oblasti. Provozovatel Mňam TV zároveň potvrdil, že v Ostravě se nedomluvil na distribučních podmínkách, proto zde bylo vysílání programu po několika dnech ukončeno.

autor: lukpo
Spustit audio