Mňau TV dostane konkurenci, nová stanice Park TV má odstartovat nejpozději v lednu

23. říjen 2017

Součásti programu budou odlehčené zvukové, textové a obrazové informace o zvířatech a jejich světě, kvízy a interaktivní prvky. Trvalou součástí vysílání bude informační lišta.

Na slovenský a český trh míří nová placená stanice Park TV, která se zaměří nejen na domácí mazlíčky, ale také zvířata ze záchranných stanic, parků a ZOO. Za jejího nejbližšího konkurenta by se tak dala nepřímo označit Mňau TV společnost S&P Broadcasting. Park TV, respektive její provozovatel, firma MP – Media Production, získala potřebnou licenci na Slovensku koncem září. Projekt by mohl odstartovat ještě letos, nejpozději pak v lednu příštího roku.

Stanice má být určena pro nabídky kabelových a IPTV operátorů, případně satelit. V budoucnu by se mohla objevit také v některém z terestrických multiplexů jak na Slovensku, tak i v České republice. Program budou moci operátoři již zařizovat od základních nabídek, bude ovšem záležet na dohodě se samotným provozovatelem. Dohody s konkrétními hráči zatím v tuto chvíli hotové nejsou, jednání probíhají. Park TV chce kromě standardního servisu, jakým je například elektronický programový průvodce (EPG), nabízet i hybridní vysílání HbbTV.

Součásti programu budou odlehčené zvukové, textové a obrazové informace o zvířatech a jejich světě, kvízy a interaktivní prvky. Diváci budou moci ve spolupráci s Park TV posílat i finanční dary určené jednotlivým zvířatům nebo parkům. Trvalou součástí vysílání bude také zpravodajská lišta, která přinese novinky ze zvířecí říše. Za společnosti MP – Media Production stojí jako jediný jednatel a společník Marcel Para, který v minulosti působil například jako statutární zástupce Slovenské televize nebo výkonný ředitel komerční televize JOJ.

autor: lukpo
Spustit audio