Mostecká TV Dakr žádá regulátora o novou licenci

20. únor 2018

Stanice je šířena z jediného terestrického vysílače. Výkonem deseti Wattů pokrývá část severočeského regionu z lokality Hněvín.

Severočeská TV Dakr, jejíž vysílání je určeno pro mostecký region, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení nové licence. Tento dokument se konkrétně má týkat Zvláštních přenosových systému (ZPS). Zjednodušeně řečeno, TV Dakr bude díky ní moci vysílat také na internetu. Tuto možnost doposud severočeská regionální televize na svém webu vůbec nenabízí, k dispozici je zde pouze archiv pořadů.

TV Dakr je šířena z jediného terestrického vysílače. Výkonem deseti Wattů pokrývá region z lokality Hněvín. Multiplex, který stanice využívá spolu s dalšími programy, je označen jako Regionální síť 9 a funguje ve standardu DVB-T. „Obsahem vysílání je regionální zpravodajství, publicistika zaměřená na denní život v mosteckém regionu, komunální politika, kultura atd. Postupně se zařadí také lifestylové magazíny a dokumenty z mosteckého regionu, příroda a turistika, sport a motorismus, domácnost a rodina, kultura a hudba, technika a hobby, zdraví a životní styl apod.,“ upozorňuje na webu provozovatel televize.

autor: lukpo
Spustit audio