Mráz, Voráčkův gól a výhra Pittsburghu. V NHL se hrál další zápas pod širým nebem

Hokejová NHL má za sebou další zápas pod otevřeným nebem. V rámci Stadium Series se tentokrát utkali hokejisté domácího Pittsburghu a Philadelphie. V poměrně mrazivých podmínkách si lépe vedli Tučňáci, jejichž výhře nezabránil ani gól českého útočníka Jakuba Voráčka ze druhé třetiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidney Crosby se snaží překonat Michala Neuvirtha. V tomto případě neúspěšně

Sidney Crosby se snaží překonat Michala Neuvirtha. V tomto případě neúspěšně | Zdroj: Reuters

Venkovní utkání nejsou v NHL žádnou novinkou – první oficiální zápas severoamerické ligy pod otevřeným nebem se uskutečnil v roce 2003 a v posledních deseti sezonách se staly už tradicí.

NHL si dává u těchto duelů záležet, aby diváci nebyli ochuzeni o pořádnou show. Nechyběl tedy velkolepý nástup obou týmů za doprovodu ohňostroje nebo živá hudba. Organizátoři nezapomněli ani na legendy Penguins, které byly nedávno vybrány mezi 100 nejlepších hráčů historie.

Mezi nimi byl i Jaromír Jágr, jehož kariéra byla připomenuta pomocí klipu na velkoplošných obrazovkách.

Zápas v Pittsburghu navštívilo přes 67 tisíc diváků | Foto: Jakub Knoll

K vidění byla i humorná scénka, když na led u hrací plochy těsně před úvodním buly „vyjeli“ živí tučňáci, kterým hlasatel přiděloval jména hvězd domácího výběru.

Sobotní zápas mezi Pittsburghem a Philadelphií byl v probíhajícím ročníku čtvrtým duelem svého druhu. A stejně jako v tom předchozím, do kterého zasáhli hráči Chicaga a St. Louis, se mezi střelce zapsal český hokejista.

Jakuba Voráčka z Philadelphie však nakonec postihl stejný osud, jako před necelými dvěma měsíci chicagského Michala Kempného – i on dokázal skórovat, ale výhru se svými spoluhráči neoslavil.

Cestu družiny kapitána Sidneyho Crosbyho za 38. vítězstvím v letošní sezoně sledovalo přes 67 tisíc fanoušků. Zdaleka ne všichni však dokázali na svých sedadlech vydržet až do konce – divákům stadionu Heinz Field, jenž normálně využívají hráči amerického fotbalu, totiž požitek ze hry znepříjemňovaly povětrnostní podmínky.

Teplota se pohybovala kolem nuly a především fanoušci z horních tribun museli čelit i mrazivému větru. Přitom ještě pár hodin před tím vládlo v Pittsburghu příjemné počasí.

Vítr byl koneckonců i důvod toho, proč byla v polovině třetí třetiny zastavena časomíra a jako za starých časů došlo v poslední dvacetiminutovce ke střídání stran.

Minimálně vítězové si ale na počasí nestěžovali. „Podmínky i led byly dobré. Celkově to byl skvělý zážitek,“ řekl po závěrečném hvizdu zámořským novinářům domácí kapitán Sidney Crosby.

Nejlehčí Hertlův gól v sezoně

V dalším zápase vyhráli San Jose Sharks ve Vancouveru 4:1. Tomáš Hertl dal svůj sedmý gól v sezoně a rozhodně to byl ten zatím nejlehčí. Gólman Canucks Miller sice zlikvidoval nájezd Warda, jenže Chris Tierney vrátil puk do brankoviště a český útočník pouze doklepával do opuštěné klece.

Tomáš Plekanec byl u vítězného gólu Montrealu v Torontu. Minutu po začátku prodloužení zavezl puk do útočného pásma a žabičkou pobídl Andrewa Shawa. Ten se vyhnul brankáři Andersenovi a zajistil výhru Canadiens 3:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme