Mrtvý plameňák na splátky. Rodiny se patrně dohodnou s jihlavskou ZOO

24. květen 2017
Zprávy z

Rodiny malých pachatelů, kteří v jihlavské ZOO utloukli samce plameňáka, chtějí škodu za své děti splácet. Do konce května mají se zahradou podepsat smlouvu se splátkovým kalendářem. Pokud tak neučiní, podá ZOO podle svého mluvčího žalobu k soudu s tím, že chce uhradit minimálně 30 tisíc korun.

K bezprecedentnímu útoku, který zaujal mimo jiné i řadu zahraničních médií, došlo na začátku března letošního roku. Trojice dětí ve věku pod deset let vnikla do prostor plameňáků a jednoho samce tam ubila kameny a ukopala.

Z peněz nic nebylo

Záhy po útoku rodiče malých násilníků v ZOO slíbili, že škodu uhradí. Přišli sice na brigádu, ale peníze neposlali. Zahrada jim dokonce poslala předžalobní výzvu. „Nic se ale nestalo,“ podotkl mluvčí zahrady Martin Maláč.

Posun nastal až ve chvíli, kdy se do sporu rodin, ZOO a právníka vložila jihlavská charita. Rodiny mají splácet celkem 3000 korun měsíčně. Zahrada požadovala, aby to bylo o 1500 korun více. Částka by tak byla uhrazena do konce letošního roku. Škoda totiž převyšuje 30 tisíc korun.

„Tento návrh byl všemi akceptován a do konce měsíce by zástupci všech tří rodin měli smlouvu podepsat,“ dodal mluvčí.

autor: mik | zdroj: ČTK
Spustit audio