MS je hlavní přestupní stanicí pro start na Světovém poháru, říká asistent trenéra Špaček

V NHL začíná být jasněji o tom, které týmy nepostoupí do play-off. To je také jeden z důvodů, proč asistent trenéra hokejové reprezentace Jaroslav Špaček vyrazil do Kanady a Spojených států, aby zjistil, v jaké formě jsou čeští hokejisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Špaček mimo jiné navštívil i zápas mezi Floridou a Detroitem, ve kterém nulu vychytal gólman Mrázek

Jaroslav Špaček mimo jiné navštívil i zápas mezi Floridou a Detroitem, ve kterém nulu vychytal gólman Mrázek | Zdroj: Reuters

„Byl jsem nadšený z Petra Mrázka, který proti Floridě podal fantastický výkon. Myslím, že držel Detroit dvě třetiny nad vodou a tím pádem potom zvítězili,“ komentoval nedávné představení českého gólmana Jaroslav Špaček.

Není divu, že Jaroslav Špaček chválí gólmana Petra Mrázka. Český brankář totiž udivuje celou NHL svými výkony a táhne Detroit. Navíc se o něm mluví jako o kandidátovi na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

Zápas Floridy s Detroitem byla jen jedna ze zastávek Jaroslava Špačka při jeho inspekční cestě po NHL. Po tomto střetnutí se jeden z trenérů české reprezentace sešel i s Jaromírem Jágrem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl jsem nadšený z Petra Mrázka, přiznal po návratu z inspekční cesty po zápasech NHL asistent trenéra Jaroslav Špaček

„Probrali jsme to, co jsme potřebovali. Jarda Jágr se teď spíš soustředí hlavně na to, aby se s celou Floridou připravil na play-off, takže to je spíše otázka pro hlavního trenéra nebo pro Růču (Martina Ručinského, pozn. red.), aby s ním potom promluvili. Já jsem ho tím nechtěl nějak zatěžovat. Jarda je speciální kategorie a to musí vyřešit někdo jiný,“ prohlásil Špaček.

Jágr už reprezentační kariéru znovu ukončil, ale Světový pohár je jistě turnajem, kde by se mohl opět představit. To je ale ještě na dlouho, Špaček nechce předjímat a spíš se soustředil na další české naděje.

„Byl jsem strašně překvapený z Andreje Nestrašila, protože jsem ho nikdy předtím neviděl pořádně hrát. Samozřejmě jsem viděl nějaké jeho ‚highlighty‘ a góly, ale teď jsem ho viděl v celém zápase. Dal dva góly a odehrál vynikající zápas. Dobře hráli i Šustr s Palátem, i když prohráli v Montrealu. O Plekym (Tomášovi Plekancovi, pozn. red.) mluvit nebudu, protože to je kapitola sama o sobě,“ ví asistent reprezentačního kouče.

Tomáš Plekanec asi nemusí moc trenéry přesvědčovat, že umí hrát hokej, skvělou formu si v kanadském týmu drží stabilně. Canadiens přes dobrý start sezony moc neválí a na play-off by to stačit nemuselo. To by byla pro českého fanouška dobrá zpráva, Plekanec totiž reprezentaci neodmítá, naopak dorazí klidně i v průběhu turnaje.

„Také Roman Polák odehrál výborné utkání. Viděl jsem i zápas Montrealu ve Philadelphii, kde měl Jakub Voráček tři nahrávky, takže také výborný výkon. Celkově jsem byl se všemi spokojen,“ uvedl bývalý špičkový hráč.

Čeští hokejisté šesté vítězství nepřidali. V Ostravě podlehli Rusku 2:4

Číst článek

Důležité ale nejsou jen možnosti na určitých postech, ale jistá reprezentační návaznost s ohledem na květnové mistrovství světa v Moskvě a zářijový Světový pohár v Torontu.

„Hlavní by mělo být to, že mistrovství světa je přestupní stanice na Světový pohár,“ říká asistent Jaroslav Špaček, který po své inspekční cestě v NHL narychlo dorazil za hokejovou reprezentací do Ostravy.

„Chtěl jsem včera dokonce přiletět helikoptérou, ale zakázali mi to, protože v zimě kvůli mlze moc nelétají. Ani vojenskou záchranku mi nechtěli poslat,“ dodal s nadsázkou člen realizačního týmu české hokejové reprezentace.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme