Multiplex 3 už nabízí hybridní aplikaci Seznamu několik dní, v konkurenční síti končí

22. leden 2018

„Uživatele, kteří nás v multiplexu 4 sledují, už dnes na jejich obrazovkách informujeme o ukončení a zároveň je odkazujeme na vysílání Televize Seznam v multiplexu 3,“ uvedla Aneta Kapuciánová, tisková mluvčí Seznamu.

České Radiokomunikace od samotného počátku startu nové stanice Seznam.cz TV, tedy od 12. ledna, testují aplikaci tohoto programu určenou pro přijímače připojené k internetu s podporou standardu HbbTV. Po několika dnech byla tato aplikace přepnuta do veřejného režimu, ale zatím nebylo aktivováno virtuální červené tlačítko upozorňující na dodatečný obsah. Tento krok předznamenává chystané ukončení aplikace Seznam.cz v multiplexu 4 Digital Broadcasting.

„V pátek 26. ledna ukončíme vysílání HbbTV aplikace v multiplexu 4. Uživatele, kteří nás v multiplexu 4 sledují, už dnes na jejich obrazovkách informujeme o ukončení a zároveň je odkazujeme na vysílání Televize Seznam v multiplexu 3,“ uvedla Aneta Kapuciánová, tisková mluvčí Seznamu. Obsah aplikace v obou terestrických multiplexech byl v době psaní textu naprosto totožný. Díky internetovému připojení je možné nabízet obsah Seznam.cz TV na této platformě ve vysokém rozlišení. V multiplexu 3 je stanice dostupná z důvodu kapacity sítě pouze ve standardní kvalitě obrazu.

autor: lukpo
Spustit audio